Friskvårsbidraget

Friskvårdbidrag

Golfspel är godkänt som avdragsgill friskvårdsförmån

En dom från Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) den 12 januari 2018, följt av en tolkning från Skatteverket tre dagar senare, gav beskedet att golf är godkänt som avdragsgill friskvårdsförmån. De nya reglerna gäller från 1 januari 2018.

Som golfspelare är det upp till din arbetsgivare att godkänna golf (eller andra aktiviteter) som förmån. Första steget är därför att kontrollera med din arbetsgivare vad som gäller kring golfrelaterade aktiviteter. Dessutom är det arbetsgivaren som beslutar om maxbelopp för friskvårdsavdrag (dock max 5 000 kr).

Om din arbetsgivare godkänner golfrelaterade aktiviteter kan du ansöka om friskvårdsbidrag för de godkända avdragsgilla aktiviteterna:

– Spelrättsavgift. – Golflektioner, golfutbildningar, nybörjarkurser. – Greenfeeavgifter (under 1 000 kronor per tillfälle). – Träning på drivingrange. – Säsongskort på korthålsbana, träningsanläggning eller träningsområde. 

Du kan inte söka friskvårdsbidrag för medlemsavgift, tävlingsavgifter och utrustning.

Friskvårdsbidraget är en personalvårdsförmån och gäller endast personer som har en anställning. Barn, ungdomar, arbetssökande, sjukskrivna och pensionärer omfattas därför inte av friskvårdsbidraget.

För mer information, se golf.se. Länk till Golf.se

Facebook User Timeline

Close
homepage